Hlavní obsah

Newyorské metro po výpadku elektřiny opět jezdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Dodávky proudu v New Yorku se v pátek večer místního času podařilo plně obnovit. Do 3:30 tamního času se pak po nutných bezpečnostních testech rozjela také většina tras metra. Doprava tedy začala opět fungovat 36 hodin poté, co vlaky metra zastavil největší výpadek elektřiny v dějinách Severní Ameriky, který postihl zhruba 50 milionů lidí.

Foto: http://www.pozitivnievoluce.cz

Pozvánka na setkání s Karlem Janečkem.

Článek

Obnovení provozu metra oznámil Newyorský metropolitní dopravní úřad. Obnova provozu metra znamená, že dopravní systém v New Yorku se již téměř vrátil do svého normálního stavu. Autobusová a vlaková doprava již byly částečně obnoveny v pátek.

Newyorské metro a městské autobusy obvykle během jednoho víkendového dne přepraví sedm miliónů lidí. Jde o největší systém městské dopravy v USA a o pátý největší na světě.

Newyorský starosta chválil obyvatele

Starosta města Michael Bloomberg již v pátek ocenil úsilí osmi miliónů obyvatel se vypořádat bez elektřiny a klimatizace s horkem přes 30 stupňů Celsia. "Dnes jsme viděli klid a pochopení. To vypovídá něco o obyvatelích New Yorku," řekl Bloomberg.

Detroit prožije víkend bez elektřiny

Naopak v Detroitu a okolních městech úřady sdělily obyvatelům, že budou muset strávit teplý letní víkend bez elektřiny, protože se proud podaří v plném rozsahu obnovit až v neděli.

"Myslím, že je to hrozné, ale nedomnívám se, že se jedná o nějaké skutečné spiknutí proti Detroitu," řekl starosta města Detroit Kwame Kilpatrick.

Největší přerušení dodávek proudu v historii Severní Ameriky začalo ve čtvrtek večer a dále sužuje mnohé oblasti severovýchodu USA a jihovýchodu Kanady.

Reklama

Související články

Za výpadek proudu v USA vir Blaster nemůže

Výpadek proudu, který ve čtvrtek postihl severovýchodní pobřeží USA a jihovýchod Kanady, nemá s počítačovým virem Blaster zřejmě nic společného. Shodují...

Výběr článků

Načítám