Hlavní obsah

Netanjahuova manželka má opět potíže. Teď kvůli kadeřnici

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželka izraelského premiéra má opět problémy. Tentokrát jde podle listu The Jerusalem Post o kadeřnici, kterou si Sara Netanjahuová pozvala domů, aby jí v pátek upravila vlasy.

Foto: Debbie Hill, ČTK/AP

Sara Netanjahuová

Článek

Premiérova choť tím porušila podmínky protikoronavirových opatření, která v Izraeli platí a ve středu byla o týden prodloužena. V jejich rámci se lidé nemají vzdalovat od domovů dál než na kilometr a pod hrozbou pokuty 500 šekelů (3380 Kč) se musí vzdát všech zbytných pochůzek.

Tam patří i kadeřnické služby, i když jejich poskytovatelka k Netanjahuovým přišla v domnění, že na úpravu vlasů premiérovy manželky placenou státem se uzávěra nevztahuje. To se ale podle listu Sary netýká: na výjimku má nárok jen premiér.

Tvrdá opatření v Izraeli: Lidé až na výjimky mohou maximálně 500 metrů od domu

Koronavirus

Kauza s účesem podráždila Izraelce, kteří proti Netanjahuovi už několik týdnů protestují a požadují jeho odstoupení. Nejtvrdší střety demonstrantů s policisty ale v noci na středu vyvolali jeruzalémští ultraortodoxní židé.

Reklama

Výběr článků

Načítám