Hlavní obsah

Na Slovensku poškodili další památník sovětských vojáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ve městě Poprad na východě Slovenska poškodili památník sovětské armády, který je umístěný před místním železničním nádražím. Neznámý pachatel namaloval na několika místech písmeno Z a památník polil červeno-hnědou tekutinou.

Foto: Policie SR

Neznámý pachatel v Popradu na Slovensku poškodil památník sovětské armády.

Článek

Jak informoval prešovský policejní mluvčí Daniel Džobaník, památník byl poškozený také nápisy „Vrahové“ a „Putin je zločinec“. K poškození došlo začátkem týdne. „Škoda zatím nebyla vyčíslena,“ uvedl Džobaník.

Případ vyšetřují popradští kriminalisté jako poškozování cizí věci. Zmíněný památník je národní kulturní památkou a požívá ochranu ve smyslu zákona o ochraně památkového fondu.

Na Slovensku poškodili další památník Rudé armády

Zahraniční

Od začátku ruské agrese na Ukrajině byl poškozen také památník sovětské armády na bratislavském Slavíně. Zatím neznámí pachatelé jeho část natřeli modrou a žlutou barvou. Památník Slavín byl odhalen v roce 1960.

V šesti masových a 278 individuálních hrobech je zde pochovaných téměř 7000 sovětských vojáků, kteří padli ve druhé světové válce na území západního Slovenska.

Reklama

Výběr článků

Načítám