Hlavní obsah

Na rakouské dálnici přejel kamion migranta, zřejmě se držel pod ním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouská policie vyšetřuje smrt mladého migranta z Maroka, kterého v pondělí na dálnici u Schwechatu na jihovýchod od Vídně přejel kamion. Tento muž a další tři lidé se zřejmě drželi podvozku vozidla, píše agentura APA. Policisté v úterý vypátrali řidiče kamionu s bulharskou státní poznávací značkou, který přes Rakousko jel do Nizozemska. Vyslechnout ho plánují na zpáteční cestě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle agentury APA se čtveřice migrantů zřejmě držela zespodu kamionu. Když vozidlo kvůli provozu na dálnici zastavilo, jeden z nich spadl, a když se kamion dal znovu do pohybu, Maročana přejel. Muž zemřel na místě. Dva další Maročané a jeden Tunisan požádali v Rakousku o azyl.

V dodávce na Vsetínsku se tísnilo 31 migrantů včetně dětí

Krimi

Podle rakouského lidoveckého ministra vnitra Gerharda Karnera případ dokládá „naprostou bezohlednost a brutalitu pašerácké mafie”.

Dodal, že pašeráci lidí nalhávají migrantům věci o tom, jak budou moci v Evropě zůstat, inkasují od nich 3000 až 5000 eur (74 250 až 123 750 korun), a počítají přitom s jejich smrtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám