Hlavní obsah

Na ptačí chřipku už umřelo 12 Číňanů

PEKING

Už dvanáctou lidskou oběť ptačí chřipky oznámila ve čtvrtek Čína. Stal se jí jednadvacetiletý muž z centrální provincie Chu-pej, který nemoci podlehl ve středu.

Článek

Podle agentury Nová Čína byl postiženým zaměstnancem bezpečnostní služby. Pracoval v provinční metropoli Wu-chan. Minulý měsíc byl na návštěvě doma na venkově kvůli pohřbu a po návratu do města se u něj 1. dubna projevily příznaky zápalu plic.

Muž je dvanáctým Číňanem, který od loňského listopadu zemřel na infekci virem H5N1. Zatím není jasné, jestli Čína informovala o jeho případu Světovou zdravotnickou organizaci, která lidská úmrtí na ptačí chřipku oficiálně potvrzuje. Ve zmíněném období se v Číně ptačí chřipkou nakazilo 17 lidí.

Od konce roku 2003 přešel virus z ptactva na 196 lidí a 110 z nich zabil. Většina obětí pocházela z Asie.

Reklama

Související témata:

Související články

Ptačí chřipka je v Jordánsku

První případ onemocnění člověka ptačí chřipkou ohlásilo v pátek Jordánsko. Vysoce patogenní virus H5N1 byl zjištěn u egyptského zaměstnance, který se před...

Kočky mohou přispět k mutaci viru H5N1

Nizozemští vědci z Erasmova zdravotního centra varují, že kočky mohou hrát velkou roli při případné mutaci viru H5N1, která by se mohla šířit přímo mezi lidmi....

Výběr článků

Načítám