Hlavní obsah

Jackson vyplatil chlapci za mlčení milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Zpěvák Michael Jackson (45) zaplatil před jedenácti lety údajně zneužívanému chlapci dvacet tři milióny dolarů (asi 690 mil. Kč). Rodina oběti musela ale slíbit, že nebude popovou legendu žalovat. Uvedla to v úterý americká televizní stanice Court TV.

Foto: Josef Zajíc

Atletická hala v Ostravě. 16.11.2015.

Článek

Televize se odvolává ve svém tvrzení na tajnou písemnou smlouvu, kterou má údajně k dispozici.

Z dokumentu vyplývá, že zpěvák se zavázal vyplatit 15 miliónů dolarů (asi 450 mil. Kč) do poručenského fondu ve prospěch chlapce, kterému je dnes 24 let. Jeho rodiče dostali každý 1,5 miliónu dolarů (asi 45 mil. Kč) a právníci dalších pět miliónů (asi 150 mil. Kč).

Smlouva neobsahuje přiznání viny. Naopak se v ní výslovně uvádí, že "tato dohoda nesmí být vykládána jako Jacksonovo doznání, že se vůči nezletilému chlapci či jeho rodičům choval špatně".

Případ se stal v roce 1993. Dohoda zabránila tomu, aby se dostal před soud. Byla opatřena velmi přísnými závazky mlčenlivosti - zatím proto není jasné, jak se dostala na veřejnost.

Reklama

Související články

Michael Jackson je obviněn také z únosu

Obvinění nejen z opakovaného sexuálního zneužívání dítěte a podání omamných prostředků, ale také z pokusu o únos a spiknutí si v pátek v před soudem...

Jacksonovi nechají Michaela očistit od pomluv

Joseph Jackson, otec krále popu Michaela Jacksona, se rozhodl tvrdě vstoupit do sporů týkajících se údajného zneužívání dětí jeho synem. V zájmu zachování...

Výběr článků

Načítám