Hlavní obsah

Itálie zabavila jachtu ruského oligarchy Mordašova

Itálie v pátek následovala příkladu některých jiných evropských zemí a v souladu se sankcemi uvalenými na Rusko a některé podnikatele zabavila jachtu patřící ruskému oligarchovi a čtvrtému nejbohatšímu Rusovi Alexeji Mordašovovi.

Foto: Profimedia.cz

Alexej Mordašov

Článek

Úřady zabavily 65 metrů dlouhou jachtu jménem Lady M kotvící v severoitalském přístavu Imperia na základě sankcí uvalených Evropskou unií v reakci na invazi na Ukrajinu. Lady M byla vyrobena v roce 2013 a její cena je odhadována na zhruba 613 milionů korun.

Stejně podle italských médií postupovaly v případě jachty kotvící rovněž v přístavu Imperia a patřící Genadiji Timčenkovi, miliardáři, který má také blízko k Vladimiru Putinovi. Timčenko vydělal na obchodu s ropou a Putin ho kdysi popsal jako jednoho ze svých nejbližších společníků.

Itálie tak následuje kroky Francie a Německa, které v minulých dnech jachty patřící ruským miliardářům zabavily.

Německo zabavilo megajachtu ruského oligarchy Usmanova

Zahraniční

Šestapadesátiletý Mordašov své bohatství vybudoval zejména kolem ruského výrobce oceli Severstal. S přihlédnutím k majetku celé jeho rodiny, odhaduje časopis Forbes, že byl Mordašov před uvalením sankcí s majetkem ve výši 29,1 miliardy dolarů (zhruba 685 miliard korun) čtvrtým nejbohatším Rusem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám