Hlavní obsah

Harryho a Meghan velkolepě hostil ruský oligarcha

Právo, vpl

Vánoce a Silvestra prožil britský princ Harry (35) s manželkou Meghan (38), sedmiměsíčním synkem Archiem a tchyní Doriou Raglandovou (63) v luxusním sídle Mille Fleurs na ostrově poblíž kanadského Vancouveru. Přepychová, v roce 2009 nákladně přestavěná vila v hodnotě 12,5 milionu eur (316 mil. korun), patří kontroverznímu ruskému oligarchovi Juriji Milnerovi (58).

Foto: Toby Melville, Reuters

Princ Harry s manželkou Meghan

Článek

Majitel tu však bývá vzácným hostem, protože spolu s manželkou exmodelkou Julijí (39) a třemi dcerami žijí v kalifornském Silicon Valley. „Platí si zahradníka, aby rezidenci udržoval a aby – kromě supermoderního bezpečnostního systému – odrazoval případné zloděje,“ napsal týdeník Bunte.

Hlavní budova o ploše 1161 metrů čtverečních skrývá mj. vinný sklep, fitness-centrum, sedm krbů, z nichž jeden pochází ze 17. století z Francie, italskou pec na pizzu, stropy s benátským štukem a v tzv. powder roomu, kam smějí jen ženy, se třpytí křišťál od Swarowského.

Královna Alžběta II. si pozvala Harryho na kobereček

Zahraniční

Majetek Milnera, internetového podnikatele, se odhaduje na tři miliardy eur (75,8 mld. korun). Jeho jméno se vynořilo ve skandálu kolem Panama Papers, tedy obřích daňových úniků.

Vazby na Kreml? 

Německý deník Süddeutsche Zeitung napsal, že část z několika set milionů eur, s nimiž finančně vstoupil mj. do Facebooku, získal z tajných fondů Kremlu. „Peníze pocházely od ruské vlády, jež je zaparkovala v daňových rájích,“ upozornil deník.

Finanční nezávislost jen naoko. Většinu výdajů Harryho a Meghan bude dál platit veřejná pokladna

Evropa

Figuruje rovněž ve zprávě Roberta Muellera, zvláštního vyšetřovatele možného ruského ovlivňování amerických prezidentských voleb v roce 2016 ve prospěch Donalda Trumpa. Milner něco podobného kategoricky popřel. „Nejsem loutka Kremlu, nýbrž spíš technologický guru, filantrop a vizionář,“ sdělil časopisu Forbes.

Zaměstnanci vily potvrdili, že Harry a Meghan si miliardářovy pohostinnosti užívali naplno včetně dlouhých procházek v překrásném okolí. „Byli ve skvělé náladě. Oproti stresu v Londýně si museli připadat jako v jiném světě,“ cituje Bunte zdroj, který si přál zůstat v anonymitě.

Chtějí ho za guvernéra
Většina Kanaďanů by si přála, aby se princ Harry stal generálním guvernérem.
To znamená, že by byl v zemi zástupcem britské královny, oficiální hlavy státu.
Podle 61 procent Kanaďanů by se Harryho prací mohlo stát zastupování královny v Kanadě.
Vyplývá to z průzkumu agentury Dart et Maru/Blue Voice Canada.
Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám