Hlavní obsah

Do zničených Tater se sjíždějí lyžaři i zvědavci

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Na svahu Interski na Štrbském plese byla v sobotu zahájena lyžařská sezóna. Vysoké Tatry jsou podle krizového štábu připraveny na nápor lyžařů i zvědavců, kteří chtějí na vlastní oči vidět důsledky ničivé vichřice.

Foto: Radka Miloševská

Kamerový systém polikliniky na Tyršově ulici je rozprostřen napříč celou budovou, od čekáren na všech patrech, až po výtah.

Článek

Oficiálního otevření sezóny se zúčastnil i slovenský prezident Ivan Gašparovič. "Jsem rád, že přišlo tolik lidí a všichni vidí, že lyžařské vleky fungují a sezóna mohla být týden po vichřici zahájena," uvedl Gašparovič v televizi TA3.

Prezident sám nelyžoval, ale přislíbil, že se do Tater zanedlouho vrátí i s lyžařskou výstrojí. Vysoké Tatry při této příležitosti navštívil také premiér Mikuláš Dzurinda. Politici tvrdí, že by turisté neměli na hory zanevřít jen proto, že jsou zničené. Právě návštěva teď prý Tatrám nejvíce pomůže.

Parkování na centrálním parkovišti ve Štrbském plese bylo v sobotu pro návštěvníky bezplatné včetně odvozu Skibusem do sportovního areálu. Dopoledne se na svahu lyžovalo zdarma. Horská služba upozornila, že v Západních a Vysokých Tatrách platí zvýšené lavinové nebezpečí. 

Reklama

Související články

OBRAZEM: měsíční krajina v Tatrách

Stovky lidí likvidují ve Vysokých Tatrách následky řádění vichřice. Vláda škody na porostu vyčíslila na miliardy korun. Pojišťovny odhadují škody na majetku...

Výběr článků

Načítám