Hlavní obsah

DNA z roušky pomohla vyřešit 13 let starý případ znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Třicetiletého muže z Jeruzaléma ve čtvrtek zatkla policie za znásilnění americké turistky. Čin se odehrál už v roce 2009 a strážci zákona tehdy pachatele nedopadli. K vyšetřování se teď vrátili náhodou, když v nesouvisejícím případu zajistili vzorek DNA, který ukázal, že patří rodinnému příslušníkovi jednoho z hlavních podezřelých 13 let starého případu znásilnění, informuje server ynet.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaná Američanka se v roce 2009 vydala na pracovní cestu do Izraele, kde se měla účastnit profesního semináře, když se stala obětí znásilnění. Vyhledala pomoc lékařů v jeruzalémské nemocnici a trestný čin nahlásila policii.

Detektivům tehdy sdělila, že ji jakýsi mladík nabídl, že jí pomůže odnést hudební nástroj, ale na parkovišti ji udeřil do hlavy a znásilnil.

Izrael znovu zkrátil karanténu pro bezpříznakové nakažené

Koronavirus

Z místa činu utekl a žena byla převezena do nemocnice. Policie případ vyšetřovala, ale nesesbírala dostatečně silné důkazy, aby mohla někoho zatknout.

Nedávno se kriminalisté k případu shodou okolností vrátili, díky novým důkazům, včetně vzorku DNA, který odebrali v naprosto nesouvisejícím případu z roušky.

Forenzní analýza ukázala, že muž, kterého policie nyní zadržela, je příbuzný jednoho z podezřelých v onom neobjasněném případu znásilnění z roku 2009.

Covid-19 se stane endemickým, nebo zcela zmizí, předpovídá izraelský odborník

Koronavirus

Policie násilníka vypátrala, informovala oběť a požádala ji, aby přiletěla do Jeruzaléma pomoci s uzavřením případu.

Po jejím příjezdu se policii podařilo podezřelého zatknout a očekává se, že jeruzalémské okresní státní zastupitelství proti němu vznese obvinění.

Protože násilníkovi bylo v inkriminované době teprve 17 let, zákon nepovoluje zveřejnit jeho jméno.

Reklama

Výběr článků

Načítám