Hlavní obsah

Castro: zázrak, že Obamu ještě nezabili jako Luthera Kinga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kubánský vůdce Fidel Castro se jednoznačně postavil za demokratického kandidáta Baracka Obamu, kterého by podle svých slov v amerických prezidentských volbách jednoznačně volil. Dodal, že považuje za zázrak, že Obama ještě nebyl zavražděn jako Martin Luther King.

Článek

"Ve Spojených státech existuje hluboký rasismus a myšlení miliónů bělochů se nemůže smířit s ideou, že by černý člověk s manželkou a dětmi obsadil Bílý dům, který se přesně takhle jmenuje: Bílý," napsal Fidel Castro v sobotu v jedné ze svých úvah na aktuální téma, které zveřejňuje kubánský oficiální internetový server Cuba Debate.

"Je to zázrak, že ho ještě nepotkal stejný osud jako (zavražděné vůdce) Martina Luthera Kinga, Malcolma X a další, kteří ve své mysli chovali sen o rovnosti a spravedlnosti," dodal. Obama svého soupeře údajně převyšuje "inteligencí i vyrovnaností".

Zatímco Demokrat nevylučuje možnost uvolnění napětí mezi Kubou a Spojenými státy, které na komunistický ostrov v roce 1962 uvalily embargo, McCain je pro zachování tvrdé linie.

Dvaaosmdesátiletý Fidel Castro předal ze zdravotních důvodů v roce 2006 prezidentský úřad po půlstoletí u moci svému mladšímu bratru Raúlovi. Nadále má ale velký vliv na kubánskou společnost a politiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám