Hlavní obsah

Blízcí umírající Terri se hádají o její tělo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Terri Schiavová (41) ještě nezemřela a už se rozhořel další spor mezi jejími blízkými. Zatímco manžel Michael si přeje, aby byla zpopelněna, její rodiče chtějí pohřeb do země. Znepřátelené strany se shodly na jediném - chtějí po smrti Terri pitvu jejího těla.

Článek

"Je velmi důležité, aby veřejnost věděla, proč zemřela," sdělil právník Terriana manžela George Felos. Podle něj se tak prokáže, že žena nebyla schopná života bez přístrojů.

Popel ženy má být rozprášen na zahradě jejich domu v Pensylvánii. Její rodiče - Robert a Mary Schindlerovi - si přitom přejí, aby byla pohřbena do země na Floridě. Není proto vyloučeno, že vypukne nový soudní spor - tentokrát o Teriiny pozůstatky.

Bush respektuje soudy

Pacientka žijící v posledních patnácti letech pouze ve vegetativním stavu byla odpojena na žádost manžela a z rozhodnutí soudů 18. března. Případ se od samého začátku politizoval.

Rodiče Terri se navíc opakovaně snažili vymoci opětovné napojení své dcery na přístroje. Neuspěli. V neděli oznámili, že už nepovedou další spory v soudních síních. Podle lékařů je pacientka na pokraji smrti.

"Ona, k čertu, bojuje, aby žila. Žadoní o pomoc," řekl v pondělí ke stavu Terri její otec před hospicem v Pinellas Parku na Floridě. Právě v tomto zařízení jeho dcera umírá. Doplnil, že stále reaguje. Údajně se na něj podívala a "vyjadřovala se tváří".

Prostřednictvím médií dále požádal státní moc, aby zasáhla. Floridský guvernér Jeb Bush mu vzkázal, že musí respektovat rozhodnutí soudů. "Zlomilo mi to srdce," konstatoval však s tím, že s jejich závěrem rovněž nesouhlasí.

Anketa

Kdo by podle vás měl mít právo pohřbít Terri:
manžel
47,7 %
rodiče
52,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1094 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Kongres USA zabránil zákonem eutanazii ženy

Americký Kongres v pondělí přijal kontroverzní zákon, jehož smyslem je zabránit skonu Terri Schiavové, kterou lékaři už 15 let udržují uměle při životě. Zákon...

Terri zemře, potvrdil znovu Nejvyšší soud USA

Nejvyšší soud Spojených států ve čtvrtek zamít žádost rodičů Schiavové (41) obnovit umělou výživu jejich dcery s těžce poškozeným mozkem. Žena je bez výživy...

Výběr článků

Načítám