Hlavní obsah

Západ Turecka bojuje s ohněm, východ země sužují povodně

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco západní část Turecka stále ohrožují požáry, obyvatele v provincii Van na východě země překvapily bleskové povodně. Podle agentury Reuters strhly záplavy nejméně pět domů ve čtvrti Ensenyamac u města Baskale. Na zveřejněných záběrech jde například vidět, jak s sebou voda vláčí i větší dodávku. Z oblasti nejsou dosud hlášeni žádní mrtví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turecko trápí nejen lesní požáry, ale i povodněVideo: Reuters

 
Článek

Téměř jisté smrti ale unikla žena, kterou strhl silný proud vody a kterou na zveřejněných záběrech oživovali místní obyvatelé.

Úřady po záplavách umístily do provizorního hotelu ve městě tři rodiny, kterým voda strhla celé domy.

Z tureckých letovisek evakuují turisty, ohrožují je požáry

Evropa

Silné záplavy zasáhly minulý týden i provincie Rize, Artvin a Düzce u pobřeží Černého moře. Stovky lidí musely být ze zasažených oblastí evakuovány, nejméně sedm lidí při záplavách zemřelo.

Zatímco východ a sever Turecka se v těchto dnech potýká s povodněmi, západ a jih země nadále sužují četné požáry. Ty ohrožují i oblíbená letoviska Mugla a Antalya, ze kterých byly evakuovány tisíce lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám