Hlavní obsah

Vstup zakázán. Izrael zavírá cizincům své hranice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská vláda se rozhodla zavřít své hranice pro všechny osoby ze zahraničí. Konkrétně hodlají v Izraeli zakázat cizincům vstup do země na 14 dní, a to jako opatření proti šíření nakažlivé koronavirové varianty omikron. Nařízení začne platit později během neděle, uvedla agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Aktuální snímek z Mezinárodního letiště Ben Guriona, největšího a nejvytíženějšího mezinárodní letiště v Izraeli. Nachází se nedaleko města Lod, 15 km jihovýchodně od Tel Avivu.

Článek

„Vstup cizích státních příslušníků do Izraele je zakázán s výjimkou případů schválených zvláštním výborem,“ uvedl úřad premiéra v prohlášení s tím, že opatření vstoupí v platnost v neděli večer.

Izraelští občané budou muset při návratu předložit negativní PCR test a setrvat tři dny v karanténě, pokud byli očkováni proti covidu-19, sedm dní, pokud nikoli.

Kvůli variantě omikron omezují vstup na své území další země

Koronavirus

Teprve před čtyřmi týdny přitom Izrael znovu otevřel své hranice pro zahraniční turisty po dlouhodobém uzavření, připomíná stanice France24.

Varianta omikron v Česku potvrzena

Domácí

Omikron, detekovaný nejprve na jihu Afriky, se už šíří i v Evropě. Liberecká nemocnice navíc potvrdila první výskyt nové varianty také v Česku. Nyní se ještě čeká na potvrzení pozitivity v Národní referenční laboratoři.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám