Hlavní obsah

USA jsou nepřátelé muslimů, prohlásil Chameneí před jednáním o jádru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teherán

Nejvyšší íránský duchovní Alí Chameneí jen pár hodin před dalším kolem rozhovorů o íránském jaderném programu obvinil Spojené státy z nepřátelství vůči islámské republice. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Khamenei.ir/Handout/Files , Reuters

Ajatolláh Alí Chameneí

Článek

„Dříve jsme oznámili, že pokud to budeme považovat za vhodné, budeme v některých záležitostech se Satanem jednat, abychom odrazili jeho zlo,“ citovala agentura IRNA ajatolláhova slova na adresu USA.

Spojené státy se podle něj při jednáních o jaderném programu prokázaly být nepřáteli Íránu a vůbec všech muslimů. „Rozhovory ukázaly nepřátelství Ameriky vůči Íránu, Íráncům a muslimům,“ prohlásil Chameneí.

Výroky pronesl jen pár hodin před pokračováním ženevských jednání o omezení íránského nukleárního programu výměnou za zrušení sankcí.

Ústupek a dohodu prosazuje od svého zvolení loni v létě íránský prezident Hasan Rúhání. Předběžnou dohodu uzavřeli vyjednavači Íránu a šesti mocností (stálí členové Rady bezpečnosti OSN a Německo) v listopadu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám