Hlavní obsah

Podle Asada má Západ pocit selhání, jeho nálety jsou prý k ničemu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Západní politici mají podle syrského prezidenta Bašára Asada pocit selhání, že jejich spiknutí proti Sýrii se jim nezdařilo. Informovala o tom agentura Reuters. Asad zároveň na svém twitterovém účtu označil za kontraproduktivní nálety, jež mezinárodní koalice v Sýrii vede proti radikálům z Islámského státu (IS).

Foto: SANA/Handout, Reuters

Syrský prezident Bašár Asad

Článek

„Terorismus se rozšířil," komentoval vývoj syrský prezident, v jehož zemi již delší dobu útočí na pozice Islámského státu některé západní a arabské země vedené Američany. Tento týden s vlastními nálety v Sýrii začali Rusové, které ovšem Západ kritizuje, že se nezaměřují pouze na Islámský stát, ale také na umírněnou protiasadovskou opozici. Moskva je dlouhodobým spojencem Asadova režimu.

„Koalice s Ruskem, Íránem a Irákem musí zvítězit, jinak může být Sýrie zničena," uvedl také Asad.

„Koalice Ruska, Sýrie, Iráku a Íránu musí uspět, jinak tato oblast bude zničena," uvedl syrský prezident Bašár Asad na svém twitterovém účtu.

Západní politici vidí budoucnost Sýrie bez jejího současného prezidenta. Americký prezident Barack Obama tento týden během summitu proti terorismu v New Yorku řekl, že vítězství nad radikály z IS bude dosaženo po Asadově odchodu. Moskva ovšem tvrdí, že Asad musí být součástí řešení syrské krize.

V Sýrii zuří čtyři a půl roku občanská válka, která si vyžádala více než čtvrt miliónu lidských životů. Desetitisíce lidí zemi opustily a zamířily mimo jiné do Evropy, která tak nyní čelí nebývalému náporu imigrantů.

Reklama

Výběr článků

Načítám