Hlavní obsah

Nová čínská látka prý může předčit Pfizer

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína zahájila klinické testy své nové vakcíny proti koronaviru. Ta by podle jednoho z odborníků na Novém Zélandu, kde zkoušky probíhají, mohla být „lepší než Pfizer“.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Vakcínu ReCov firmy Jiangsu Rec-Biotechnology už tento týden dostalo 25 novozélandských dobrovolníků. Do září ji má vyzkoušet celkem stovka lidí napříč populací, a pokud nenastanou problémy, přibydou jich další tisíce.

Podle Chrise Wynneho, šéfa výzkumného střediska New Zealand Clinical Research, které testy provádí, má ReCov „potenciál stát se ještě lepší vakcínou, než je ta od (firem) Pfizer/BioNTech“, napsal deník The South China Morning Post.

Test ukáže, proti kterým mutacím jste imunní

Koronavirus

Jak Wynne vysvětlil, čínská vakcína druhé generace na rozdíl od předchozích očkovacích látek cílí ne na jednu, ale hned na dvě části viru.

„Když odolnost platí proti dvěma jeho částem, existuje daleko větší možnost, že virus imunitnímu systému neunikne,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám