Hlavní obsah

Na vládní čtvrť v Bagdádu dopadly rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvě rakety ve středu večer dopadly do ostře střežené zelené zóny v Bagdádu, v níž se nacházejí vládní budovy a diplomatické mise včetně velvyslanectví Spojených států. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na policejní zdroje. Kdo za útokem stojí, není jasné. V oblasti byly podle místních médií slyšet silné exploze.

Foto: Stringer, Reuters

Americké velvyslanectví v zelené zóně v Bagdádu

Článek

Původní informace hovořily o třech raketách, americká stanice CNN pak uvedla, že šlo o dvě střely. Nejsou žádné informace o případných zraněných.

Situace v Iráku je napjatá poté, co minulý týden v pátek Američané zabili u Bagdádu klíčového íránského generála Kásema Solejmáního a další osoby, včetně člena vedení vlivných iráckých milicí Abú Mahdího Muhandise. Írán sliboval tvrdou odplatu.

Írán se chlubí nočním útokem: Nafackovali jsme Američanům, zabili jsme 80 vojáků

Blízký a Střední východ

V noci na středu pak vypálil několik raket na základnu Ajn al-Asad ležící asi 200 kilometrů západně od Bagdádu a na základnu v Irbílu na severu země, kde působili dosud zejména američtí vojáci. Útoky se podle amerického prezidenta Donalda Trumpa obešly bez ztrát na životech.

Trump: Při íránském útoku nezemřel žádný Američan

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám