Hlavní obsah

Konvoj afghánského viceprezidenta se stal v Kábulu terčem útoku

– Kábul

Konvoj s afghánským viceprezidentem Amrulláhem Sálihem se v Kábulu stal terčem útoku. Při výbuchu zemřeli čtyři lidé a zraněno bylo několik členů politikovy ochranky, sám Sálih vyvázl podle svého mluvčího bez zranění, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při útoku na konvoj afghánského viceprezidenta v Kábulu zemřeli čtyři lidéVideo: Reuters

 
Článek

Zdrojem útoku měla být bomba na okraji silnice. „Nepřátelé Afghánistánu se pokoušeli ublížit panu Sálihovi, jejich ďábelský plán ale nevyšel, Sálih vyvázl bez zranění,“ napsal na Facebooku Razván Murád, mluvčí afghánského viceprezidenta.

Po útoku v Kábulu jeden mrtvý, mezi zraněnými je i exministr vnitra

Svět

Podle agentury AFP se nedaleko konvoje odpálil sebevražedný atentátník. Viceprezident se v tu chvíli měl nacházet na cestě do své kanceláře.

Místní ministerstvo zdravotnictví k ataku uvedlo, že do nemocnic byly dosud transportovány „dvě těla a sedm zraněných“.

Není to poprvé, co se Sálih stal terčem útoku. V červenci loňského roku vyvázl s lehkými zraněními po rozsáhlém útoku na jeho politické ústředí. Po tomto činu zemřelo 20 lidí a zhruba 50 jich bylo zraněno.

Sálih, který v minulosti stál v čele afghánské rozvědky, je podle agentury AP znám jako zapřisáhlý odpůrce povstaleckého hnutí Tálibán a jeho extremistické ideologie. Na politické scéně vystupuje jako obhájce demokracie a reforem.

Reklama

Výběr článků

Načítám