Hlavní obsah

Po útoku v Kábulu jeden mrtvý, mezi zraněnými je i exministr vnitra

– Kábul

Neznámí ozbrojenci v neděli v centru Kábulu zaútočili na politické ústředí někdejšího afghánského ministra vnitra Amrulláha Sáliha, který v zářijových volbách po boku prezidenta Ašrafa Ghaního kandiduje na prvního viceprezidenta.

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Afghánské bezpečnostní složky na místě výbuchu

Článek

Při útoku zahynul nejméně jeden člověk a 13 dalších bylo zraněno, podle agentury Reuters je mezi zraněnými i Sálih. Incident se odehrál v první den kampaně před prezidentskými volbami.

Podle mluvčího ministerstva vnitra po výbuchu do kanceláře vnikli ozbrojení muži. Exploze se ozvala odpoledne místního času poblíž sídla hnutí založeného Sálihem.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Při výbuchu bylo zraněno 13 lidí.

Kábulská policie uvedla, že explozi zřejmě způsobil sebevražedný atentátník v autě. Výbuch byl podle AP natolik silný, že byl slyšitelný po celé metropoli.

K činu se prozatím nikdo nepřihlásil, ale v Kábulu pravidelně útočí teroristická organizace Islámský stát a také radikální hnutí Tálibán, poznamenala AP.

Volby se v Afghánistánu po několika odkladech mají konat v září a Ghaní se bude snažit mandát obhájit proti 17 soupeřům.

Reklama

Výběr článků

Načítám