Hlavní obsah

Izraelci zabili v pásmu Gazy deset radikálů

Novinky, ČTK, aš, Ha´arec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM/GAZA

Deset palestinských radikálů zahynulo ve čtvrtek v pásmu Gazy při třech střetech s izraelskou armádou. Je to nejvyšší počet za posledních osm týdnů.

Článek

Šest radikálů v autě zabila střela vypálená z izraelského letadla u bezpečnostní bariéry. Palestinci se pokoušeli prorazit bariéru a zaútočit na izraelský post.

Podle palestinských informací bariéru prorazil pick-up, který otevřel cestu palestinskému obrněnému automobilu. Podle sdělení mluvčího islámského džihádu, který se na akci podílel spolu s ozbrojeným křídlem Fatahu, Brigádou mučedníků od al-Aksá, byla zničena izraelská strážní věž.

Izraelci okamžitě povolali letectvo. Raketa vypálená ze vzduchu zasáhla obrněný džíp, v němž jelo šest radikálů.

Boje na jihu pásma

Další tři radikálové padli v ranním střetu s izraelskými jednotkami. Izraelské tanky a obrněné buldozery pronikly na jihu do hloubky jednoho kilometru pásma Gazy. Vojáci chtěli zneškodnit stanoviště, z nichž Palestinci odpalují rakety na Izrael, a případné tunely, které Palestinci hloubí pod hranicí.

V přestřelce padli dva příslušníci palestinských hnutí Hamás a Islámský džihád. Šest dalších Palestinců zasáhla střela z děla nebo tanku.

Na stejném místě zabili vojáci Izraele jednoho radikála i odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám