Hlavní obsah

Islámský stát v Sýrii unesl stovky dělníků z cementárny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašku

Nejméně 250 syrských civilistů je nezvěstných po útoku extremistů z Islámského státu (IS) severovýchodně od hlavního města Damašku. S odkazem na místní svědky to uvedla agentura AFP. Podle agentury Nová Čína, která se odvolává na syrský rozhlas, bylo dokonce uneseno 344 lidí. Jedná se o zaměstnance soukromé cementárny u Dumajru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: IS svádí tvrdé boje se syrskými jednotkami u DamaškuVideo: Reuters

 
Článek

Islámský stát vede o město s přilehlou leteckou základnou, ležící zhruba 50 kilometrů od Damašku, tvrdé boje s vládními silami. Podle exilové organizace SOHR zemřelo při armádním ostřelování pozic IS ve městě nejméně 18 civilistů.

Dělníci cementárny zmizeli v pondělí dopoledne.

„Nemáme s nimi kontakt. Nevíme, kde jsou,“ citovala AFP jednoho z příbuzných. Předpokládá se, že extremisté dělníky unesli a odvezli je neznámo kam. Z cementárny zmizelo i strojní zařízení, informovala Nová Čína.

Související témata:

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Bojovníků Islámského státu je o tisíce méně, tvrdí USA

Foto: Ammar Abdullah, Reuters

Bojovníci Fronty an-Nusra v provincii Idlíb.

V Sýrii platí od konce února příměří, které se však nevztahuje na radikální skupiny v čele s Islámským státem a Frontou an-Nusra.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám