Hlavní obsah

Asad je ochoten jednat o svém odchodu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Syrský prezident Bašár Asad je ochoten jednat o své rezignaci, uvedl v úterý během návštěvy Moskvy syrský vicepremiér a ministr pro ekonomiku Kadrí Džamil. Odmítl ale volání po Asadově bezpodmínečném odchodu.

Foto: ČTK/AP

Syrský prezident Bašár Asad

Článek

„Zůstane-li rezignace samotná podmínkou dialogu, žádného dialogu nikdy nedosáhnete,“ prohlásil Džamíl a dodal: „Jakékoliv problémy mohou být probrány při rozhovorech. Jsme připraveni jednat i o této záležitosti“.

Džamíl zároveň odmítl pondělní varování amerického prezidenta před použitím chemických zbraní v Sýrii. Obama prohlásil, že by to mohlo vést ke změně názoru na intervenci. [celá zpráva]

„Obamova hrozba je prostě propaganda související s volbami,“ prohlásil Džamíl a popřel nepotvrzené zprávy o přemisťování chemických zbraní na území Sýrie.

V Sýrii se bojuje od loňského března. Syrští představitelé o možném odchodu Asada hovořili už dříve, boje však nabývají na síle a podle některých zpráv si střety vyžádaly už 23 000 mrtvých, uvedla agentura AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám