Hlavní obsah

Oblast na západě Sýrie opustily desítky radikálních islamistů

Desítky radikálních islamistů a jejich rodinných příslušníků opustily v několika autobusech oblast na západě Sýrie, která je v obklíčení vládních sil věrných prezidentovi Bašáru Asadovi. Více než 150 lidí opustilo město Bajt Džin po dohodě se syrskou armádou, která se snaží dostat pod kontrolu povstalci ovládané oblasti, informovala agentura AP.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Desítky radikálních islamistů a jejich rodinných příslušníků opustily v několika autobusech oblast na západě Sýrie.

Článek

Město Bajt Džin, které leží nedaleko Izraelem okupovaných Golanských výšin, podle syrských vládních médií opustilo 153 lidí, z toho 106 povstaleckých bojovníků. V autobusech zamířili do jihosyrské provincie Dará. Podle agentury napojené na Výbor za osvobození Levanty, za kterým stojí teroristická síť Al-Káida, dorazily autobusy odpoledne do povstalci ovládané části Dará.

Už v pátek vládní agentura SANA informovala, že z oblasti na západě Sýrie v rámci dohody odjedou tři stovky povstalců a jejich rodinných příslušníků. Cílem jejich cesty měla být právě provincie Dará a provincie Idlib na severozápadě Sýrie. Vládní vojska by tak měla brzy obnovit svou kontrolu nad městem Bajt Džin.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

V provincii Rakka, kterou ovládali radikálové z Islámského státu, byly odhaleny masové hroby.

Poslední provincií, která je mimo vládní kontrolu, tak zůstává Idlib. Ofenzivu, jejímž cílem je dobytí této provincie, zahájila syrská armáda s podporou ruských náletů v pondělí.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Na severu Sýrie v provincii Rakka, kterou ovládali radikálové z Islámského státu, byly objeveny masové hroby.

Syrská vládní média dnes také informovala o nálezu dvou masových hrobů v severní provincii Rakka, kterou více než tři roky ovládali radikálové z organizace Islámský stát (IS). Našly se v nich údajně desítky těl civilistů a vládních vojáků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám