Hlavní obsah

Na civilisty prchající před boji v Sýrii zaútočili atentátníci. Desítky obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasaka
Aktualizováno

Nejméně 18, ale podle některých zdrojů více než padesát obětí si ve čtvrtek vyžádal sebevražedný atentát na východě Sýrie v Abú Fásu v provincii Hasaka. Zasaženi byli civilisté prchající před boji z Dajr az-Zauru, oznámila agentura AP .

Foto: Erik De Castro, Reuters

Uprchlíci v Sýrii čekají v táboře na potraviny

Článek

Podle syrské organizace SOHR, která monitoruje dění v zemi, mířil útok na kurdské ozbrojené síly i uprchlíky z Dajr az-Zauru.

Agentura AP píše o 18 obětech, třeba kurdské zdravotnické zdroje jich však uvádějí přes 50. Mnoho lidí bylo také zraněno.

Podle místních aktivistů, kteří také uvádějí 50 mrtvých, byla při útoku požita tři vozidla.

Foto: Erik De Castro, Reuters

Uprchlický tábor u syrského města Ajn Isá

Mluvčí Kurdy vedených Syrských demokratických sil Talal Sello k útoku pro AFP uvedl, že po výbuchu „civilisté utekli do opuštěné oblasti, kde explodovaly miny a počet obětí stoupl”.

Informace AP s nižším počtem obětí

SOHR připisuje útok radikální organizaci Islámský stát (IS), nikdo se však k němu zatím nepřihlásil.

IS se přihlásil pouze ke středečnímu atentátu v Damašku, který byl také podniknut s pomocí třech vozidel. Ten si vyžádal dvě oběti.

Foto: Erik De Castro, Reuters

Ošetřování civilistů v Rakce, kteří utekli z područí IS.

Civilisté utíkající na sever Sýrie prchají před boji na východě země. Syrské demokratické síly bojují s džihádisty z IS v jejich hlavním městě Rakce.

Tvrdé boje probíhají také o Majádín, který je označován za místo s největším soustředěním bojovníků IS. Minulý týden do Majádínu pronikla syrská armáda, ale po dvou dnech ji bojovníci IS vyhnali. Ve čtvrtek SOHR oznámil, že armáda opět pronikla do města a ovládla čtyři čtvrtě, uvedla AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám