Hlavní obsah

Z Manchesteru s láskou. Britové píší vzkazy na bomby pro Islámský stát

Příslušníci britského letectva, které se účastní útoků na pozice Islámského státu v Iráku i Sýrii, po teroristickém útoku v Manchesteru píší na bomby vzkazy o odplatě. Jedna fotografie se objevila na Twitteru a velení potvrdilo, že je autentická.

Foto: Profimedia.cz

Technici britského královského letectva montují na letadlo bombu Paveway.

Článek

„Z Manchesteru s láskou,“ hlásá nápis na bombě Paveway IV s přípiskem u fotografie, že se jedná o pumu určenou pro bezpilotní stroj Reaper útočící v Sýrii.

Poté, co se snímek objevil na sociální síti, vznikly dohady, že se jedná o podvrh, neboť samotný přípisek mylně označoval bombu jako řízenou střelu Hellfire. Mluvčí královského letectva však pro server Daily Mail potvrdil, že je fotografie pravá.

Britský server připomněl, že tradice psaní vzkazů na bomby určené ke shození sahá do druhé světové války. Podobné vzkazy se objevily také po teroristických útocích v Paříži z listopadu 2015. Na bomby určené do Sýrie je psali ruští, američtí i britští vojáci.

Foto: , ČTK/AP

Za naše, píše ruský voják na jednu z pum připravených pro nálet v Sýrii.

Teroristický útok v Manchesteru si vyžádal 21 mrtvých. Přihlásil se k němu Islámský stát. Britská policie je přesvědčena, že za útokem stála teroristická síť, a ne jen sebevražedný útočník Salman Abedi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám