Hlavní obsah

Al-Káida v Jemenu rozjela kvízovou hru, hlavní cena je kalašnikov

– Dubaj

Teroristická organizace Al-Káida v Jemenu spustila kvízovou hru, kterou se snaží získat případné stoupence do svých řad. Hlavní cenou, kterou lze vyhrát po vyplnění správných odpovědí v kvízovém dotazníku, je útočná puška AK-47, informovali podle agentury Reuters místní obyvatelé a média.

Foto: Alexander Demianchuk , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Radikálové objíždějí město Táiz na jihozápadě Jemenu v rámci kampaně před blížícím se postním měsícem ramadán. Na soutěž upozorňují i reklamní plakáty, které vyzývají obyvatele, aby si vyzvedli soutěžní dotazníky u členů Al-Káidy. Jejich kanceláře a mešity jsou podle místních obyvatel všeobecně známé.

Většina kvízových otázek se týká interpretace islámu tak, jak ho chápe teroristická organizace. „Jmenuj tři články (jemenské) ústavy, které jsou v rozporu s islámským právem,” zní jeden z úkolů.

„Jakákoli osoba, která následuje jiný zákon než islámské právo, je bezvěrec, který musí být zabit. Uveď tři zmínky (v koránu), které o tom hovoří,” stojí dále v kvízu.

Puška, motorka, laptop

Hlavní výherní cenou je kalašnikov čínské výroby, druhou motocykl a třetí laptop. Mezi menšími trofejemi jsou pistole nebo peněžní výhra ve výši 20 000 riálů (téměř 2000 korun).

Související téma:

Foto: Reuters

Bojovníci džihádu v Ramádí

Jemenská odnož Al-Káidy je jednou z nejaktivnějších v rámci teroristické sítě a nynějšího chaosu v Jemenu využívá k posílení svých pozic, zejména pak v odlehlých jižních regionech.

Reklama

Výběr článků

Načítám