Hlavní obsah

Letecké údery zničily jedinou nemocnici v syrském Atáribu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Letecké údery zničily jedinou nemocnici v povstalci drženém městě Atárib západně od syrského Aleppa. Informovali o tom opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci v zemi monitoruje z Británie. Při náletu utrpělo zranění několik členů lékařského personálu.

Foto: Bassam Khabieh, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle SOHR vojenské letouny město zasáhly v noci na pondělí a nemocnice byla po náletech zcela vyřazena z provozu. Údery zasáhly budovu zdravotnického zařízení i okolní oblasti. Šlo o jedinou nemocnici v Atáribu, pod kterou spadala oblast, jež je domovem 60 000 lidí. Venkovské oblasti západně od Aleppa se staly v posledních dnech terčem hned několika leteckých úderů, uvedli aktivisté.

Aleppo je od roku 2012 rozděleno na povstaleckou, východní část a na část západní, kterou má v rukou armáda. Rusko jako spojenec Damašku se podílelo na útocích na povstalce, kteří brání východ města a odmítají z něj odejít. Západní země a lidskoprávní aktivisté v povstalci držených oblastech obviňují syrské a ruské letectvo z toho, že cíleně míří na nemocnice, fronty před pekárnami či další civilní infrastrukturu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám