Hlavní obsah

V Sýrii padl ruský voják, lékaři o jeho život bojovali dva dny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva/Latákíja

V Sýrii ve středu padl ruský voják Anton Jerigin. Podlehl zraněním, která utrpěl, když byla ostřelována kolona vozidel, kterou doprovázel. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany a informaci následně potvrdila ruská vojenská základna v Latákíji na severozápadě země.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ruští vojáci na obrněném transportéru. Ilustrační foto

Článek

„Voják byl přepraven do nemocnice, kde o jeho život dva dny bojovali ruští vojenští lékaři. Zachránit ho ale nebylo možné,“ řekl agentura RT mluvčí základny Latákíja s tím, že se Jeriginovi dostane vojenského pohřbu se všemi poctami.

Jerigin doprovázel kolonu vozidel ze základny Hmejmín, které potřebovaly opravit. Kolona byla nečekaně ostřelována, uvedla  agentura TASS. Podle RT střežil delegaci Ruského centra pro sjednocení.

Jerigin je oficiálně devátým padlým ruským vojákem v Sýrii, druhým po stažení většiny ruských sil. V dubnu Rusko veřejně ocenilo odvahu jiného vojáka Aleksandra Prochorenka, který ve chvíli, kdy se v syrské Palmýře ocitl v obklíčení teroristy, na svou vlastní pozici nasměroval nepřátelskou dělostřeleckou palbu.

Ruská intervence v Sýrii začala na žádost prezidenta Bašára Asada 30. září minulého roku. Moskva tvrdí, že je namířena proti teroristům, Západ Rusy osočuje z toho, že cílí i na takzvanou umírněnou opozici. Od poloviny března stáhlo Rusko ze Sýrie podstatnou část svých sil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám