Hlavní obsah

Při náletu v Sýrii byla zasažena další nemocnice

Halab
Aktualizováno

Další zdravotnické zařízení v syrském Halabu bylo zasaženo při náletu, uvedla v pátek katarská televize Al-Džazíra s odvoláním na civilní obranu tzv. bílé helmy. Ty působí v části města, která je pod kontrolou opozičních sil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry ze syrského Halabu bezprostředně po středečních náletechVideo: Reuters

 
Článek

Nemocnice byla podle opozičních zdrojů zasažena při páteční vlně náletů na město, které si podle aktuálních zpráv zatím vyžádaly nejméně jednu oběť a několik zraněných.

Jednu oběť uvedla exilová organizace SOHR monitorující dění v Sýrii, místní organizace s názvem Výbory pro lokální spolupráci uvedla, že mrtví jsou tři.

Foto: Abdalrhman Ismail, Reuters

Halab po vládních náletech

Příslušník civilní obrany Babars Mišál řekl agentuře Reuters, že při jednom z náletů byla zasažena klinika ve čtvrti Mardžá. Při dalších byla zasažena místa poblíž mešit, kde ale byly z bezpečnostních důvodů zrušeny páteční modlitby.

Podle agentury AP syrská letadla útočila na čtvrti v moci rebelů od pátečního rána. Opozice a vládní síly po sobě od rána střílejí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syrské letectvo podniklo nálet na nemocnici v HalabuVideo: AP

Při čtvrtečním náletu na Halab zemřelo v místní nemocnici, kterou podporuje organizace Lékaři bez hranic, 27 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám