Hlavní obsah

Izrael láká oscarové celebrity na extra luxusní dovolenou. Palestinci neskrývají rozhořčení

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetidenní luxusní dovolenou nabídlo šestadvaceti hereckým celebritám nominovaným na Oscara izraelské ministerstvo cestovního ruchu. Mezi oslovenými tak je třeba Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrenceová, Sylvester Stallone, Christian Bale nebo Kate Winsletová.

Foto: Profimedia.cz

Pláž u Mrtvého moře v Izraeli

Článek

Palestinci hvězdy vyzvali, aby nabídku odmítly jako „sionistickou kampaň“, protože Izrael chce prý jen těžit z jejich popularity, informuje web deníku The Jerusalem Post.

A tak zatímco ministr cestovního ruchu Jariv Levin veřejně vysvětloval, že „pobyt hvězd bude mít obrovský ohlas mezi jejich fanoušky“, palestinský aktivista Umar Barghútí prohlásil, že Izrael se potýká se „stále větší mezinárodní izolací a snaží se tomu čelit úplatky“, místo aby změnil svou politiku.

Foto: Mohammed Salem, Reuters

Palestinská školačka prochází kolem domu zničeného při válce v roce 2014 na severu Pásma Gazy.

Jennifer Lawrenceovou, jejíž hvězdnou kariéru odstartovala trilogie Hunger Games, pak Barghútí v narážce na název série upozornil: „V Gaze nejsou žádné hladové hry, tam je skutečný hlad.“

Související téma:

Hodnota pobytu je 55 tisíc dolarů (zhruba 1,3 mil. Kč) a je součástí balíčku pro neúspěšné oscarové kandidáty, který obsahuje dárky celkem za 200 tisíc dolarů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám