Hlavní obsah

Američany v Bagdádu unesli z bytu, který sloužil jako nevěstinec

Bagdád

Americké občany, kteří o víkendu zmizeli v iráckém hlavním městě Bagdádu, unesli z bytu jejich překladatele v jižní části města. List The Washington Post s odkazem na anonymní zdroje upozornil, že apartmán je známým podnikem pro pány, kde ale také často provádějí razie šíitské milice.

Foto: Thaier Al-Sudani, Reuters

Policejní kontrola v Bagdádu. Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaný zástupce irácké bezpečnosti řekl agentuře AP, že Američané byli do bytu v městské části Dora pozváni. Únosci je pak zavlekli do šíitské čtvrti Sadrovo Město, kde „byly veškerá komunikace a kontakt přerušeny“. K únosu se zatím nikdo nepřihlásil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zmizení „několika“ Američanů v neděli potvrdila ambasáda USA, více se ale americké úřady o záležitosti nešíří. Mluvčí spojenecké koalice Steve Warren pouze potvrdil, že se jedná o civilisty.

Podle místních médií jde o tři muže. Některé zdroje uvádějí, že jde o Iráčany s americkým občanstvím. Zástupce bagdádské policie k tomu AP řekl, že pracovali pro jednu smluvní stranu na mezinárodním letišti, ale není jasné, kdo je onou stranou.

Reklama

Související články

V Bagdádu unesli tři Američany

V irácké metropoli Bagdádu byli uneseni tři Američané, informovala v neděli televizní stanice Al-Arabíja. Nejmenovaný zdroj z amerického ministerstva zahraničí...

Výběr článků

Načítám