Hlavní obsah

V Jeruzalémě najel řidič do chodců, čtrnáct zraněných

– Jeruzalém • Aktualizováno

Čtrnáct lidí bylo v pondělí odpoledne zraněno v Jeruzalémě, když do nich najel řidič automobilu. Policisté ho na místě zastřelili. V autě našli sekyru, což naznačuje, že by mohlo jít o další z řady útoků na izraelské občany.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Jeruzalémě najel řidič do chodců, jedenáct zraněných Video: Reuters

 
Článek

Podle policistů auto najelo na chodník a narazilo do chodců u zastávky autobusu na ulici Herzl poblíž mostu Chords. Středně těžká zranění utrpěly osmnáctiměsíční batole a 65letá žena. Zbylých devět chodců bylo zraněno lehce, uvedl list The Jerusalem Post.

Při útoku řidič také narazil do hydrantu a urazil jeho závěr, takže začala do výše stříkat voda.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Policista na místě atentátu v Izraeli

Okamžitě zareagoval ozbrojený civilista, který útočníka podle některých médií zastřelil. Vzápětí zasáhli příslušník ostrahy a člen bezpečnostní ostrahy. "Jejich rychlé a precizní akce, která teroristu neutralizovala, zabránila mnohem vážnější tragédii," uvedla jeruzalémské policie.

Podle listu The Times of Izrael vůz řídil 21letý Arab pocházející z východního Jeruzaléma. Ve voze našli policisté zánovní sekyru se zeleným plastovým topůrkem.

Jeruzalémský starosta Nir Barkat ocenil lidi na místě útoku, kteří rychle zareagovali, takže následky nebyly vážné. Dodal, že je důležité, aby podobné útoky nezměnily běžný život ve městě.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Útočník narazil i do hydrantu

Podle agentury Reuters jde zřejmě o další z útoků, které na podzim podnikají Palestinci. Podle bilance agentury AP při nich přišlo od poloviny září o život 19 Izraelců. Mezi nejméně 112 palestinskými oběťmi je 75 lidí přistižených při útocích.

Reklama

Výběr článků

Načítám