Hlavní obsah

Islamisté chtěli za Foleyho výkupné 100 miliónů eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Členové Islámského státu požadovali loni za uneseného novináře Jamese Foleyho výkupné ve výši 100 miliónů eur, což je v přepočtu 2,8 miliardy korun. Foley byl unesen v Sýrii v roce 2012 a tento týden byl zveřejněn záznam z jeho popravy.

Foto: Nicole Tung, ČTK/AP

James Foley v syrském Halábu v roce 2012.

Článek

Podle BBC zmínil výkupné šéf vydavatelství GlobalPost, pro něž Foley pracoval. Požadavek prý dostala rodina novináře, která žije ve státě New Hampshire.

USA výkupné za unesené občany neplatí a nehodlají to dělat ani nadále, naopak evropské země jsou ochotny výkupné vyplácet.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Smrt novináře vyšetřují americké úřady, Velká Británie zase zjišťuje totožnost muže, který Foleyho podřezal. Měl dobrou angličtinu a odborníci tvrdí, že podle přízvuku pochází z Londýna nebo z oblasti jihovýchodně od britské metropole.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Islamisté zavraždili uneseného amerického novinářeVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám