Hlavní obsah

Chcete nás zničit? obořil se Abbás na únosce izraelských studentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda palestinské samosprávy Mahmúd Abbás ve středu přislíbil podporu a spolupráci při pátrání po unesených izraelských studentech. Na konferenci v saúdskoarabské Džiddě se zostra pustil do únosců, které obvinil z toho, že chtějí Palestinskou samosprávu zničit, informoval deník Jerusalem Post.

Foto: Mohamad Torokman, Reuters

Předseda palestinské samosprávy Mahmúd Abbás.

Článek

„Ti tři chlapci jsou lidské bytosti jako my a měli by se vrátit ke svým rodinám,” řekl palestinský lídr. Apeloval na Palestince, že bezpečnostní koordinace s Izraelci je v jejich vlastním zájmu. Čin únosců je podle něj mířen na samosprávu a chce ji zdiskreditovat.

Izraeli přislíbil kooperaci při pátrání, zároveň ale kritizoval premiéra židovského státu Benjamina Netanjahua, který se podle něj snaží situace využít jako záminky k vyslání vojáků na autonomní palestinská území, přestože k únosu došlo v oblasti, která není pod přímou palestinskou kontrolou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tři mladíci zmizeli ve čtvrtek večer, když stopovali u židovské osady Guš Ecion mezi palestinskými městy Betlém a Hebron. Dvěma je 16 a jednomu 19 let a jsou studenty náboženské školy.

Palestinský lídr uvedl, že je v kontaktu také s americkými úřady, vzhledem k tomu, že jeden z unesených chlapců má americké občanství.

„Řekl jsem jim, že nezáleží na tom, zda je Izraelec, nebo Američan, je to člověk,” řekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám