Hlavní obsah

Na západním břehu pátrají po trojici mladých Izraelců

Jeruzalém

Izrael na Západním břehu Jordánu zahájil rozsáhlé pátrání po trojici šestnáctiletých izraelských chlapců, do kterého je zapojena armáda, tajná služba, policie a další židovské bezpečnostní sbory. Podle portálu jpost.com se úřady obávají, že mladíci byli ve čtvrtek uneseni. Tento názor zastává i rodina, podle které neměli důvod z domova odejít.

Článek

Chlapci, kteří jsou studenti náboženské školy, zmizeli ve čtvrtek večer z osadního komplexu Guš Ecion nedaleko Betléma. Naposledy byli údajně viděni v místě, které se využívá ke stopování.

Podle izraelského premiéra Benjamina Netanjahua jsou za osud chlapců odpovědní Palestinci.

Netanjahu řekl, že pokud se únos potvrdí, bude odpovědnost připsána nové palestinské vládě národní jednoty, ve které se spojila do té doby znesvářená hnutí Fatah a Hamás. Vznik tohoto kabinetu Izrael kritizuje. Policie prozatím okolnosti zmizení trojice neupřesnila, takže je možné, že se sami rozhodli odejít.

Reklama

Související články

Palestinci mají novou národní vládu

Palestinská vláda národní jednoty podporovaná hnutím Fatah a konkurenčním Hamásem složila v pondělí v Ramalláhu na západním břehu Jordánu přísahu. Palestinským...

Výběr článků

Načítám