Hlavní obsah

V Jemenu zabili vysoce postaveného velitele Al-Káidy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saná

Jemenské bezpečnostní síly zabily v noci na pátek vysoce postaveného představitele teroristické sítě Al-Káida v Jemenu Muhammada Sajda Šabvaního. Sdělily to místní úřady citované agenturou AFP. Byl podezřelý z podílu na atentátech a únosech cizinců.

Foto: Khaled Abdullah, Reuters

Policejní transportér v jemenském Saná

Článek

Policisté Šabvaního zabili při přestřelce nedaleko prezidentského paláce v metropoli Saná, když jel v autě se čtyřmi dalšími muži. Bezpečnostní síly jednoho z nich také zastřelily a ostatní zatkly. Dva muži utrpěli zranění, uvedly úřady, aniž by upřesnily míru poranění nebo to, zda byl zasažen někdo z příslušníků vládních sil.

Šabvaní patřil k nejnebezpečnějším a nejhledanějším členům Al-Káidy, uvedla v prohlášení jemenská vládní tisková agentura Saba.

Armáda na jihu Jemenu minulý týden zahájila rozsáhlou ofenzívu proti členům jemenské Al-Káidy, která patří k nejnebezpečnějším. Protiteroristické operace probíhají také v Saná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám