Hlavní obsah

Syrští povstalci zničili tank a ostřelovali letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halab

Syrští povstalci v pátek zveřejnili závěry svých aktuálních úspěšných útoků. Jeden ukazuje, jak zničili vládní tank u Halabu, na dalším ve stejné oblasti zasáhli budovu ovládanou armádou. Na posledním u Dará střílejí z protiletadlového čtyřčete na útočící letoun. Podle vzbouřenců jsou záběry z 2. a 3. října autentické, ověřit to však nejde, uvádí agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTAŘE: Syrští povstalci zničili tank Video: Reuters

 
Článek

Záběr zničeného tanku je podle vzbouřenců z 3. října. Lehce hořící tank dostane další zásah a po něm mohutně exploduje a zachvátí ho plameny. Následují další výbuchy, buď paliva, nebo vezené munice.

Otázkou ale je, zda nešlo o likvidaci odstaveného a opuštěného tanku, protože na bojišti neprobíhá žádný pohyb. Stojí i další obrněnec u zasaženého tanku. Exploze jsou provázeny nadšeným voláním „Alláh je velký“.

Na dalším záběru z Halabu je slyšet dělostřeleckou palbu. Ze zasažené budovy se vyvalí bílý dým, jak se zřejmě část její střechy propadla. Není ale jasné, zda budova byla v době útoku stále využívána vládními silami. Celý komplex továrny s násypným zařízením působí opuštěně.

V Dará je vidět, jak vzbouřenec ovládá protiletadlový čtyřhlavňový kulomet a zřejmě ostřeluje nalétávající tryskový letoun. Žádný zásah ale vidět není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám