Hlavní obsah

Britskému architektovi v Abú Zabí hrozí vězení, mluvil o zatracené mešitě

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abú Zabí

Zahradnímu architektovi z Velké Británie v Abú Zabí hrozí měsíc vězení za urážku islámu. Muž frustrovaný zpožděním stavebních prací na místní mešitě se při pracovní schůzce ptal, kdy bude ta “zatracená mešita” hotova. O soudu informoval v pátek britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z mešit v Abú Zabí

Článek

“Kdy tu zatracenou mešitu dokončíme?” ptal se kolegů architekt zodpovědný za vytvoření parku kolem modlitebny. Muž byl podle svých slov při čtvrtečním slyšení u odvolacího soudu frustrován nemožností začít dřív, než budou dokončeny práce na budově. Dodal, že vůbec nechtěl urazit muslimy, pouze mu povolily nervy, protože mu záleží na odvedení dobré práce.

Britovi, jehož jméno zveřejněno nebylo, hrozí měsíc za mřížemi, který mu už dříve úřady vyměřily v přestupkovém řízení. Konečný verdikt má padnout počátkem příštího měsíce.

Spojené arabské emiráty jsou konzervativní zemí, v níž mělo už dříve potíže s úřady nemálo cizinců.

Předloni zde zatkli 23letou ženu z Londýna, kterou při oslavě jejího zasnoubení znásilnil číšník luxusního hotelu v Dubaji. Když to žena nahlásila, byla obviněna z nezákonného pohlavního styku se svým partnerem mimo manželský svazek a nepovoleného požití alkoholu. Téhož roku měla oplétačky s mravnostní policií jiná Britka za to, že si na veřejnosti vyšla v bikinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám