Hlavní obsah

Turecký student přežil pod troskami 91 hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara
Aktualizováno

Turečtí záchranáři vyprostili ve čtvrtek studenta, který pod sutinami strávil bez pěti hodin celé čtyři dny. Uvedla to agentura AFP s odvoláním na místní televizi. Počet obětí podle oficiálních údajů stoupl na 523.

Článek

Mladík jménem Muammed byl zavalen pod sutinami čtyřpatrové budovy ve městě Erçis, které bylo nejvíce postiženo zemětřesením o síle 7,2 stupně. Na záběrech vypadal po čtyřech dnech strávených v troskách vyčerpaně.

Foto: Profimedia.cz

Zřícená budova ve městě Tabanli na východě Turecka

Zatím posledními živými oběťmi zemětřesení, které byly vyproštěny ze sutin, byli další univerzitní student a dvě učitelky. Jedna byla pod troskami 67 hodin. Angličtinářka Gozde Baharová (27) byla po 61 hodinách pod troskami v kritickém stavu a při převozu do nemocnice prodělala zástavu srdce. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři v turecké provincii Van pátrají po přeživších.

Podle aktuální čtvrteční bilance tureckých úřadů zahynulo při zemětřesení 523 osob a 1650 jich bylo zraněno. Ze sutin bylo vyproštěno 185 lidí.

Záchranné práce v postižené oblasti stále pokračují, ale za velmi těžkých podmínek. Padá déšť se sněhem a sníh. Ve čtvrtek navíc východ Turecka postihl další následný otřes o síle 5,2 stupně.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři v turecké provincii Van pátrají po přeživších.

V postižené oblasti se zřítilo přes 2200 budov a tisíce lidí jsou stále bez střechy nad hlavou. Úřady, které čelí kritice kvůli problémům s distribucí pomoci, dodaly další stany.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám