Hlavní obsah

Černě oděný muž zastřelil v izraelském gay klubu dvě osoby a 11 zranil

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv

Muž oblečený v černém udeřil v gay klubu v centru Tel Avivu a zabil tam dvě osoby a 11 dalších zranil. Informovala o tom izraelská policie s tím, že útočník vrazil do klubu a spustil doslova sprchu výstřelů ze své automatické pušky a změnil tak poklidnou atmosféru klubu v krvavá jatka.

Článek

Policie uvedla, že při střelbě zemřel jeden muž a jedna žena. Mezi zraněnými je pak šest osob s vážnými poraněními. Policejní mluvčí Micky Rosenfeld uvedl, že šlo nejspíše o kriminální a nikoli teroristický čin. Policie po útočníkovi usilovně pátrá.

Střelec po útoku z místa činu uprchl a vydal se směrem k dalšímu gay klubu, do toho ho ovšem nepustila bezpečnostní ostraha.

Podle jednoho ze svědků šlo o předem připravený útok plný vzteku a nenávisti. Šef policie v Tel Avivu Shahar Ajalon bezprostředně nařídil uzavření všech gay barů ve městě a okolo oblasti nechal postavit zátarasy.

Útok se odehrál v budově tamější Asociace gayů a lesbiček, kde se sešla jako každý týden skupina mladých lidí na pravidelné setkání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám