Hlavní obsah

Sebevražedný atentátník zabil v Islamábádu nejméně osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně osm lidí bylo zabito a pět dalších zraněno, když sebevražedný atentátník pronikl na policejní stanoviště v centru pákistánské metropole a odpálil na svém těle výbušninu. Všichni mrtví i zranění jsou pákistánští vojáci. Pákistánské úřady jsou přesvědčeny, že za útokem stojí islámští teroristé napojení na Al-Káidu.

Foto: Faisal Mahmood , Reuters

Islámábád, ilustrační foto

Článek

Podle policie se atentátníkovi podařilo do objektu vniknout pod rouškou tmy. Po výbuchu byla z objektu slyšet střelba, ale policie tvrdí, že nešlo o žádnou přestřelku s útočníkem, nýbrž že vojáci a policisté začali spontánně střílet.

Atentátník, který se vyhodil do povětří, byl prý podle policie sám.

Byl to už druhý sebevražedný útok, za nímž zřejmě stojí talibové, v necelých dvou týdnech. Pákistánští talibové v tomto týdnu pohrozili novými atentáty v Islámábádu, které mají být odpovědí na americké raketové ostřelování předpokládaných pozic Talibanu a sítě Al-Káida v příhraniční oblasti s Afghánistánem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám