Hlavní obsah

Při izraelských náletech zahynuli tři bojovníci Islámského džihádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA/JERUZALÉM

Při izraelském náletu na pásmo Gazy zahynuli ve čtvrtek ráno dva bojovníci Islámského džihádu. Uvedly to zdravotnické zdroje z pásma Gaza, píše list Ha´arec. Izrael ranní útok nekomentoval. Potvrdil ale noční útok, jehož cílem byl další představitel Islámského džihádu, který rovněž zahynul.

Článek

Po setmění podnikl Izrael letecký útok na bojovníka Islámského džihádu Chálida Šalana, jenž se účastnil ostřelování izraelského města Aškelon raketami. Podle palestinských zdrojů při náletu zemřel jeden bojovník Islámského džihádu a další byl těžce zraněn a je v kritickém stavu.

Středeční útok byl druhým od konce operace Lité olovo, jejímž cílem bylo zastavit ostřelování území Izraele palestinskými raketami, kdy si izraelské letecký útoky vyžádal lidské oběti.

V úterý Izrael letecky zaútočil na tunely vedoucí z pásma Gazy do Egypta, kterými se pašují zbraně, a na místa, odkud byly vystřelovány rakety Kásam a minometné granáty.

Ostřelování Izraele pokračovalo i ve čtvrtek. Rakety dopadly do pouště Negev. Nikoho nezranily a nezpůsobily žádné škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám