Hlavní obsah

Sebevrah v Bagdádu útočil před policejní akademií, atentátů přibývá

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Nejméně 15 obětí si vyžádal v pondělí v centru Bagdádu útok sebevražedného atentátníka. Dalších čtyřicet pět osob bylo zraněno. Terčem útoku byli lidé, kteří měli zájem o práci u policie. Počet obětí atentátů v listopadu ve srovnání s říjnem vzrostl.

Foto: Thaier al-Sudani , Reuters

Vyhořelá vozidla na místě atentátu v Bagdádu

Článek

Atentát byl spáchán mezi akademií a ministerstvem vodních zdrojů, na úseku ulice, která byla donedávna kvůli ničivému sebevražednému útoku dva roky uzavřena. Nejprve explodovala nálož v zaparkovaném autě, když se na místo výbuchu seběhli lidí, odpálil atentátník nálože na těle.

Mezi oběťmi jsou civilisté a mladí muži, kteří se přišli přihlásit o práci u policie. Sebevrah odpálil nálože poblíž vchodu do akademie krátce po výbuchu jiné nálože v nedaleko zaparkovaném autě.

Podle iráckého ministerstva vnitra zahynulo při útoku nejen mnoho zájemců o práci o policie, ale také hodně civilistů.

Ještě před tím se jiní útočníci pokusili na severu Bagdádu zabít vysokého představitele iráckého ministerstva obrany. Generál, pod nějž spadá sunnitská domobrana, kterou donedávna financovali Američané, vyvázl se zraněními, jeden z jeho tělesných strážců však zahynul.

Množství atentátů i jejich obětí v poslední době vzrostlo, násilí si v listopadu vyžádalo životy 296 civilistů, zatímco v říjnu jich bylo o 58 méně. Dále však klesá počet mrtvých amerických vojáků. V listopadu jich bylo jen šest, zatímco ve stejném měsíci před rokem 29.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám