Hlavní obsah

VIDEO: Třináctiletá sebevražedkyně se v Iráku vydala policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD
Aktualizováno

Severně od Bagdádu se irácké policii sama přihlásila třináctiletá dívka připravená k sebevražednému útoku. Měla na sobě ještě vestu s výbušninami, kterou museli policisté sundat. O nedělním incidentu informovala v pondělí agentura Reuters. Jinému útoku v Abú Ghrajbu se v neděli zabránit nepodařilo, zahynulo tam 25 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Podle USA spáchaly ženy letos v Iráku téměř 30 sebevražedných akcí. Ilustrační foto

Článek

Dívka prý přišla na policii v Bákubě, což je středisko bezpečnostně stále problematické provincie Dijála. Řekla policistům, že má na sobě vestu s výbušninami a že ji nehodlá použít. Zatím není jasné, zda si ji oblékla dobrovolně, nebo ji k tomu někdo přinutil.

Počet žen mezi sebevražednými útočníky v Iráku v poslední době roste. V červenci se tři útočnice odpálily v davu účastníků náboženské pouti v Bagdádu a zabily téměř 30 lidí.

Radikálové vysílají ženy do sebevražedných akcí s přesvědčením, že ženy snadněji než muži uniknou bezpečnostním prohlídkám. Podle amerických vojenských zdrojů spáchaly ženy letos v Iráku téměř 30 sebevražedných akcí.

V Abú Ghrajbu 25 mrtvých

Při nedělním sebevražedném útoku ve městě Abú Ghrajb západně od Bagdádu zahynulo 25 lidí. Další tři desítky lidí byly zraněny. Útok, jeden z nejkrvavějších v Iráku za několik posledních týdnů, se odehrál v domě místního šejka.

:. Sebevrah zabil 25 lidí na hostině v Bagdádu.

Podle policistů se sebevražedný atentátník odpálil při oslavě propuštění šejkova syna z amerického vězení. Při explozi údajně zahynuly i ženy a děti; mezi mrtvými je také několik příslušníků místní domobrany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám