Hlavní obsah

V Afghánistánu zabili osm policistů, možná se postříleli navzájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL

Osm afghánských policistů bylo zastřeleno v noci na pátek na kontrolním stanovišti v provincii Kandahár. Další dva policisté zůstávají po útoku neznámé ozbrojené skupiny nezvěstní, jeden byl zraněn. Zatím není jasné, zda se stali policisté obětí útoku Tálibánu, nebo se postříleli navzájem.

Článek

"Nejprve na policejní stanoviště odpálili granát a pak zaútočili lehkými zbraněmi. Osm policistů bylo zabito, dva jsou zraněni a dva další se stále pohřešují," uvedl policejní náčelník z okrsku Pandžvají M. Chán. Kdo zaútočil, zatím není jasné, ale v oblasti je velmi silné povstalecké radikální hnutí Tálibán.

K osudu unesených Chán uvedl: "V tuto chvíli nemůžeme říci, zde je unesl Tálibán, nebo jestli nešlo o následek sváru mezi policisty na kontrolním stanovišti, kteří se navzájem pozabíjeli," dodal.

Jih Afghánistánu je považován za baštu povstalců z radikálního hnutí Tálibán, jehož režim v roce 2001 svrhla zahraniční invaze. Za poslední dva měsíce vzrostl počet útoků Tálibánu o 41 procent a v zemi zemřelo více koaličních vojáků než v Iráku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám