Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Nový izraelský velvyslanec Jaakov Levy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jaakov Levy je izraelským velvyslancem v České republice od 15. dubna letošního roku, kdy předal pověřovací listiny do rukou prezidenta Václava Klause. Stal se jím v roce, kdy Izrael slaví 60. výročí vzniku. V pondělí odpovídal na otázky čtenářů Novinek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Jaakov Levy na on-line chatu Novinek

Článek

Jaakov Levy je zkušený diplomat. V letech 2000 až 2004 byl velvyslancem a stálým reprezentantem Izraele při OSN a dalších mezinárodních organizacích v Ženevě. Osvědčil své schopnosti, neboť musel čelit útokům ze strany Palestinců a arabských zemí i tvrdé kritice humanitárních organizací kvůli metodám výslechů zadržených Palestinců. Většinu obvinění dokázal odrazit.

Jaakov Levy se narodil v Anglii v roce 1946. O tři roky později se jeho rodina přestěhovala do Izraele.

Levy, který vystudoval ekonomii, politologii a mezinárodní vztahy, vstoupil do služeb izraelského ministerstva zahraničí od roku 1970. Od té doby pracoval mimo jiné na izraelském generálním konzulátu v New Yorku, ve funkci rady na velvyslanectví v Římě a později jako konzul v americké Nové Anglii. Před svým příjezdem do ČR byl diplomatickým poradcem předsedy Knesetu a ředitelem oddělení strategického plánování.

:. Jaakov Levy na on-line chatufoto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Reklama

Související témata:

Související články

Izrael slaví 60 let nezávislosti

Šest desítek let existence svého nezávislého státu si ve čtvrtek připomněly při nejrůznějších slavnostních akcích statisíce Izraelců. Oslavy provázené...

Výběr článků

Načítám