Hlavní obsah

Žádala o pomoc Obamu, zavřeli jí muže

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Carolině Jamiesové se nevyplatil nápad požádat o pomoc amerického prezidenta Baracka Obamu kvůli tomu, že jejímu manželovi hrozila deportace do rodného Kamerunu. Prosebný dopis hlavě státu měl zcela neočekávaný efekt. Pro jejího manžela Hervého Takoula si přišla policie a skončil ve vězení, píše CNN.

Článek

Jamiesonová, která pracuje jako viceprezidentka marketingu v reklamní agentuře, se rozhodla napsat prezidentovi. Jejímu manželovi hrozila deportace, i když byli sezdaní. Takoulo si nepožádal včas o povolení k pobytu. Když žádal o zelenou kartu po svatbě, která se konala v roce 2005, úřad se rozhodl pro deportaci, protože si před deseti lety žádost nepodal.

Na svůj dopis Jamiesonová nikdy odpověď nedostala, za to u jejích dveří čekali 3. června dva imigrační úředníci. Když Takoulo odcházel, do posilovny, zadrželi ho. Ptali se ho, zda napsal dopis prezidentovi. On odpověděl, že ne, že to udělala jeho žena.

Její manžel strávil šest hodin na stanici, než byl převezen do vězení, kde byl v cele s lidmi obviněnými ze závažných zločinů, mezi nimiž nechyběli ani sexuální násilníci. Hrozila mu okamžitá deportace.

Jamiesonová využila veškeré své kontakty na média, takže se nakonec Takoulo dostal na svobodu, ale nyní má na ruce náramek, který monitoruje jeho pohyb.

Pár, který od roku 2004 podporoval Obamu, nyní ztratil důvěru v jeho administrativu. Takoulo, který ukončil v roce 2008 inženýrská studia na státní newyorské univerzitě ve Stony Brooku, uvedl, že chce jen mít šanci pracovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám