Hlavní obsah

Výherce miliónu dolarů v loterii zemřel na otravu kyanidem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Urooj Khan, který loni zemřel pouhý den poté, co si vyzvedl šek na statisíce dolarů z výhry v loterii v americkém státě Illinois, podlehl otravě kyanidem. Uvedl to v pondělí patolog z laboratoře, která provedla toxikologické zkoušky. Policie už začala vyšetřovat jeho smrt jako vraždu.

Výherce loterie byl otráven kyanidemVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Khan zemřel náhle 20. července. Den předtím si vyzvedl 425 000 dolarů z miliónové výhry v loterii, ve které vyhrál jackpot 26. června. Lékař po ohledání těla uvedl, že zemřel přirozenou smrtí. To se ale nezdálo příbuzným, kteří požadovali přezkoumání.

Toxikologický test ukázal, že měl v krvi smrtelnou dávku kyanidu. „To nás vedlo k vydání upraveného úmrtního listu, kde je jako příčina smrti uvedena otrava kyanidem. Šlo o zabití,“ uvedl šéfpatolog Stephen Cina.

Když se 46letý Khan dozvěděl výhře, dokola vykřikoval: „Vyhrál jsem milión.“ Muži, který mu los prodal, dal sto dolarů.

Po zdanění výhry mu 19. července vypsali šek na 425 000 dolarů. Peníze si ale nestihl vyzvednout. Lékař uvedl, že měl arteriosklerózu. Několik dní poté si ale na závěr lékaře rodina stěžovala. V září první testy ukázaly, že měl v krvi kyanid. Další testy na konci listopadu prokázaly smrtelnou dávku kyanidu a případ začala vyšetřovat police.

Nyní vydala kancelář koronera oficiální zprávu, že muž byl skutečně otráven.

Khan se do USA přistěhoval z Indie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám