Hlavní obsah

V USA propustili policistu, jenž zastřelil neozbrojeného černocha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policista Adam Coy, který minulý týden zastřelil v Columbusu v americkém státě Ohio neozbrojeného 47letého černocha Andre Hilla, dostal v pondělí výpověď. Starosta města Andrew Ginther uvedl, že policista byl propuštěn za použití nadměrné síly, nezapnutí kamery na uniformě a neposkytnutí pomoci těžce zraněnému, píše agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policista Coy zastřelil v Ohiu neozbrojeného černochaVideo: Reuters

 
Článek

Minulý týden zavolal do garáže jeden z místních obyvatel policii, protože někdo delší dobu neustále startuje a vypíná motor automobilu. Na záznamu události je vidět, jak Hill vychází z garáže a v levé ruce drží mobilní telefon, zatímco jeho pravá ruka není vidět. Video je beze zvuku, není tak jasné, zda zasahující policista něco přikazoval. Několik vteřin poté, co muž vyšel z garáže, začal policista Coy střílet.

Agentura AP napsala, že policista odmítl postřelenému muži poskytnout první pomoc. Vážně zraněný Hill vzápětí zemřel. Posléze se ukázalo, že nebyl ozbrojený.

Podobný incident se v Columbusu odehrál už 4. prosince, kdy zástupce místního šerifa zastřelil 23letého černocha Caseyho Goodsona před jeho domem. Incident vyvolal ve městě pouliční protesty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám